Konumu itibariyle çıkamayan ya da çıkması için yer olmayan 20 yaş dişleri sıklıkla çene kemiğinin ya da diyetinin içerisinde gömük kalır. Bu dişler kimi zaman hiçbir sıkıntı vermez iken kimi zaman çevre dokulara, yanındaki dişe ya da çene sinirlerine baskı yapabilirler. Böyle durumlarda dişin konumunun panoramik film ile hatta bazen 3 boyutlu film ile değerlendirilip cerrahi olarak alınması gerekebilir.
Hastanın dişinin rengine ve doğal formuna uygun olarak seçilen malzemelerle yapılan dolgu işlemleridir. Günümüzde diş rengine uymayan, estetik durmayan metal dolguların yerine uygulanmaktadır
Günümüzde sıklıkla artan stres nedeniyle dişlerini sıkan ve gıcırdatan hastalara bu alışkanlıktan kurtulmasına yardımcı olmak için, sıkma ya da gıcırdatma sırasında dişlere zarar vermesini engellemek için ve çiğneme kaslarında oluşan aşırı yük nedeniyle oluşan ağrıları azaltmak için yapılan apareydir.
Arası açılmış dişlerin, bazı çapraşıklıkların, renk ve şekil bozukluğu olan dişlerin bazen dişler ellenmeden bazen de sadece ön yüzlerinin aşındırılarak estetik malzemelerle kaplanması işlemleridir. Yaprak porselen olarak da bilinen uygulamalar dişe minumun müdahale gerektirdiğinden sıklıkla tercih edilmektedir.
Eksik dişler ya da estetik nedenlerle yapılması gereken kron köprü işlemlerinin metal alt yapı yerine daha estetik sonuçlar elde etmemizi sağlayan zirkonyum materyali kullanılarak kaplanması işlemleridir.
Diş taşı varlığı, dişeti kanamaları, diş eti çekilmeleri, dişlerde sallanma, köklerin açığa çıkması gibi problemleri gidermeye yönelik yapılan tedavilerdir.
Zamanında tedavi edilmemiş ya da tedaviye rağmen geçmeyen enfeksiyon varlığında gelişen abselere yönelik uygulanan antibiyotik, drenaj (absenin boşaltılması), kanal tedavisi ya da çekim gibi tedavileri içerir.
Ağızda dişeti hastalığı varlığında, çürük ya da enfeksiyon varlığında ya da düzenli ağız bakımı yapılmadığı durumlarda oluşan ağız kokusunu giderebilmek için düzenli diş hekimi kontrolüne gidilip kokuya sebep olan problemin tedavi edilmesi gerekir.
Dişeti kanaması dişeti hastalıklarının belirtisidir. Diş taşı varlığı ya da uygun olmayan dolgular, protezler vs. dişeti kanamasına neden olabilir. İlerlemiş dişeti hastalıklarının diş kaybına sebep olabileceği unutulmamalıdır.
Dişlerin rengini birkaç ton beyazlatmak mümkün olabilmektedir. Bunun dişleriniz için uygun olup olmadığını diş hekiminize sorabilirsiniz.
İmplant uygulamaları ile hiç dişi olmayan kişilerde dahi sabit protez yapılabilmektedir. Detaylı bilgi için diş hekiminize başvurunuz.
20 yaş dişleri günümüzde oldukça sıkıntı yaratan dişler arasındadır. Kimi zaman çıkamayıp çevre dokulara yaptığı baskı nedeniyle çekilmesi gerekebilir. Dişin radyolojik görüntüsünü değerlendirip cerrahi çekim planlaması yapılabilir.
Süt dişlerinin erken dönemdeki çürüklerinde çocukların beslenme alışkınlıkları ve diş fırçalama alışkınlıkları mutlaka gözden geçirilmelidir. Süt dişlerinin daimi dişlerle değişimleri 5-6 yaşlarından başlayıp 13-14 yaşına kadar sürebilen geniş bir dönemi kapsar. Dolayısıyla çürük süt dişlerinin düşme yaşına kadar ağızda sağlıkla tutulmaları gerekir. Dolgu, kanal tedavisi ya da diğer tedavilerle süt dişlerinin daimi dişlenmeye kadar ağızda tutulması gerekir.
Tekniğine uygun olarak yapılan, dişlere zarar vermeyen metaryaller ile yapıldığı taktirde kesinlikle zara vermez. Aksine diş temizliği işlemleri dişlerin ve dişetlerinin sağlığını korumak için belirli periyotlarla yapılması gereken işlemlerdir.
Ağız ve diş sağlığının korunabilmesi olası sorunların erken aşamada önüne geçilebilmesi ya da tedavi edilebilmesi için düzenli diş hekimi kontrolleri yapılmaktadır.

İletişim

Ertuğrul Mahallesi
Böblingen Caddesi
No: 63/B Bergama / İzmir
09:00 - 19:00
0232 631 06 15
0544 472 85 01